Adobe Flash Player installeren op je Android (Jelly Bean) tablet

Handig om te weten …
Zeker omdat meer dan 90% van de kinderspelletjes en websites voor kinderen nog steeds met Flash werken.
Voor onze applicatie (KinderBrowser Android) gaat dit niet direct nodig zijn, aangezien wij HTML5 pagina’s en websites zullen presenteren, die wel geschikt zijn voor Android.
Maar indien uzelf nood heeft aan deze Flash, heeft u tenminste hier al de uitleg + download staan.

We weten al een tijdje dat het einde van Flash nabij is. Apple ondersteunt Flash al vanaf het begin af aan niet, binnen Android is de ondersteuning sinds Android 4.0 ICS verdwenen.

Adobe-Flash-player-10.2-Android

HTML5 is de beoogde vervanger van Flash en wordt door de moderne browsers perfect ondersteund. Echter spelen nog niet alle websites die van Flash gebruikmaken hier op in waardoor je op mobiele apparaten content soms niet kunt zien.

Pas een instelling aan

De Flash applicatie was tot voor kort via de Google Play Store te downloaden waardoor het toevoegen van Flash ondersteuning niet zo lastig was. Helaas heeft Adobe deze applicatie verwijderd waardoor je aangewezen bent op een andere manier om toch Flash content te kunnen bekijken. Gelukkig zijn er diverse ontwikkelaars en anderen binnen de open-source community die jou als Android gebruiker graag helpen.

Hiervoor moet je wel een simpele instelling op je tablet aanpassen. Ga naar ‘instellingen’ en ‘beveiliging’. Vink hier de optie ‘Onbekende bronnen’ aan. Let wel; hiermee omzeil je de controle van de Play Store waarmee je geen garantie hebt dat een app geen risico’s met zich meebrengt met betrekking tot kwaadaardige software of het gebruik van je persoonlijke gegevens.

4-warning25-warning3
6-warning4

Flash Player downloaden

Een interessante website waar je vaak veel informatie kunt vinden over extra mogelijkheden binnen Android, het rooten van je tablet en het installeren van apps die niet in de Play Store te vinden zijn is XDA Developers. Momenteel is via deze directe links (Android 4.0 en hoger)  de meest recente Flash Player versie te downloden. Navigeer met je tablet naar deze link en download het bestand of download het bestand op je computer en zet het over naar je tablet.

Flash Player installeren

Eenmaal gedownload kun je de applicatie installeren. Mocht het zo zijn dat je het APK bestand niet kunt vinden en je ook geen melding krijgt dat het bestand geopend of geïnstalleerd kan worden, download dan een bestandsmanager applicatie (bijvoorbeeld File Expert) waarmee je het APK bestand opzoekt en installeert. Wanneer Flash geïnstalleerd is heb je alleen nog een web browser nodig die het ondersteunt, bijvoorbeeld Firefox of Dolphin browser. Wanneer je content op een Flash website wilt bekijken zul je de website via een van deze browsers moeten openen.

Bron : tabletsmagazine.nl

Let op: Op de originele pagina van de bovenstaande bron (tabletsmagazine.nl) staan misleidende download knoppen, daarom hebben we in ons artikel de download aangepast.

Waarschuwing: Flash voor Android wordt niet meer ondersteund door Google en/of Adobe waardoor er geen garantie is dat alles 100 procent werkt, 100 procent veilig is en ook snel werkt.